Waarom Device as a Service voor veel bedrijven interessant is

De voordelen van Device as a Service

  • Altijd werkende devices
  • Flexibel en schaalbaar
  • Vaste prijs per maand per werkplek

Waarom Device as a Service voor veel bedrijven interessant is

Meer dan de helft van de IT-teams is naar eigen zeggen te veel bezig met het beheren van mobile devices van medewerkers. Denk aan het inrichten van het beleid, inventarisatie, configuratiebeheer, berichtenuitwisseling, archivering en het onderhouden van de beveiliging van devices die op het netwerk zijn aangesloten. Dit betekent dat er veel tijd verloren gaat en er minder tijd over is voor andere belangrijke zaken, zoals innovatie en het ondersteunen van de business. Door te kiezen voor Device as a Service kun je je weer focussen op datgene wat voor het bedrijf belangrijk is.

 

Man-laptop-2Wat is Device as a Service en wat zijn de voordelen?

Device as a Service (afgekort DaaS) is een dienst waarbij je gebruikmaakt van een hardware device voor een vaste prijs per maand. Dit kan bijvoorbeeld een laptop, tablet, smartphone of pc zijn. Naast het gebruik zijn er ook verschillende services inbegrepen. Denk aan de plaatsing en installatie, maar ook aan onderhoud, licenties, reparaties, vervanging en de afvoer. Device as a Service is vergelijkbaar met het leasen van hardware. Je betaalt alleen voor het gebruik van het device, niet voor het bezit. Aan het einde van de contractlooptijd van het device neemt de leverancier deze weer terug. 

 

Device as a Service betekent:

  • Altijd werkende devices. Medewerkers hebben altijd de nieuwste én werkende devices beschikbaar, inclusief support. Geen dagelijks beheer meer van devices
  • Flexibel en schaalbaar. Aanpasbaar naar de wensen van medewerkers en schaalbaar tijdens een veranderend personeelsbestand
  • Transparant. De maandelijkse kosten zijn voorspelbaar en transparant. Je betaalt alleen voor de devices die je gebruikt. De bijkomende kosten voor plaatsing, onderhoud en licenties zij bij de vaste maandprijs inbegrepen. Zo bespaart je kosten op het gebied van inkoop, implementatie, beheer en administratie.

 

 

 

Welke devices kunnen ingezet worden als Device as a Service?

In principe kunnen alle desktops, laptops, tablets en smartphones worden ingezet. Ook accessoires zoals monitoren, docking-stations, muizen en toetsenborden worden hierin opgenomen. Het is wel aan te raden om een keuze te maken in de soorten devices tot een aantal standaard modellen gericht op de rol van de gebruiker. Dit maakt het beheer stukken eenvoudiger, geeft lagere kosten door grotere volume afname en brengt rust in de organisatie.

Wat is het verschil tussen DaaS en Financial Lease?

DaaS is een vorm van Operational Lease. Dit houdt in dat je de devices huurt en dat deze niet worden opgenomen in de balans. Daarnaast is het onderhoud en het beheer opgenomen in het contract en zijn de kosten lager omdat de afschrijving ingecalculeerd is. Ook zijn de maandelijkse kosten aftrekbaar van de winst. Bij Financial Lease staan de devices wel op de balans, ben je zelf verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud, kom je in aanmerking voor investeringsaftrek, maar zijn er afschrijvingskosten en is de restwaarde onzeker.

 

 

young-it2-connecting-cables-to-pc-in-office-2021-08-26-15-46-09-utc-2

Wanneer kies je voor DaaS?

De belangrijkste redenen waarom bedrijven kiezen voor DaaS zijn: kostenbesparing, het strategischer inzetten van de IT-afdeling en een betere afstemming tussen de behoeftes van eindgebruikers en hun devices.

IT inclusive, de DaaS oplossing van Buyitdirect, neemt al je zorgen weg. We onderhouden de werkplekken, beveiligen jouw gegevens en zetten data in voor het optimaliseren van de productiviteit. Alles geregeld vanaf een centraal aanspreekpunt. Zo kun jij je blijven focussen op het bedrijf en kun je jouw medewerkers blij maken met een device past hun wensen en behoeften.